Islamic WidgetAbdullah bin Umar radhiyallohu 'anhu berkata, "Manusia akan senantiasa berada di jalan yang lurus selama mereka mengikuti jejak Nabi shalallahu alayhi wasallam". (HR. Baihaqi, Miftahul Jannah no.197)

Rabu, 13 Ogos 2008

PROGRAM IBADAH KORBAN & AQIQAH 2008

سوراو المتقين
SURAU ALMUTTAQIN
Lot 66227, Jalan Putra Permai 3, Taman Equine, Bandar Purta Permai,
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan.

Rujukan kami : Bil (25 ) dlm SUAM/2008
Rujuan tuan :
Tarikh ; 13 Ogos 2008


Para Jamaah / Ahli Kariah
Surau Al-Muttaqin Taman Equine

Tuan / Puan

PROGRAM IBADAH KORBAN DAN AQIQAH 2008.

Perkara diatas sukacitanya dirujuk. Pihak kami akan menganjurkan program ibadah korban dan aqiqah berjamaah seperti tahun lalu dengan mengalu-alukan penyertaan tuan / puan dengan kos RM 370.00 bagi setiap satu bahagian ( 1/7 bahagian).

Untuk makluman tuan / puan bahawa majlis aqiqah berkelompok akan dilaksanakan awal iaitu sehari sebelum Aidil Adha bagi membolehkan dagingnya dimasak dan diagihkan kepada yang berhak disamping menjadi juadah hidangan sejurus selepas Solat Sunat Aidil Adha.

Sehubungan dengan itu pihak jawatankuasa surau mengalu-alukan penyertaan tuan / puan dalam program Ibadah Korban / Aqiqah pada tahun ini. Untuk maklumat lanjut hubungi Pengerusi / Ust Reza 016-2325809 / Imam Rahman 013-3331945.


Sekian terima kasih.

Yang benar,


………………………………………….
( ZAINAL ABIDIN BIN AB. MANAF )
Pengerusi Surau Al-Muttaqin
013-3414609

-------------------------------------------------------------------------------


سوراو المتقين
SURAU ALMUTTAQIN
Lot 66227, Jalan Putra Permai 3, Taman Equine, Bandar Purta Permai,
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan.

BORANG PENYERTAAN PROGRAM IBADAH KORBAN / AQIQAH 2008

Urusetia,
Program Ibadah Korban 2008
Surau Al-Muttaqin, Taman Equine.

Adalah saya …………………………………………………………………………
Berhasrat untuk menyertai program Ibadah Korban & Aqiqah pada tahun ini bagi penama seperti berikut :

1.) _____________________________________( korban / aqiqah)2.) _____________________________________( korban / aqiqah )3.) _____________________________________( korban / aqiqah )4.) _____________________________________( korban / aqiqah )5.) _____________________________________ ( korban / aqiqah )6.) _____________________________________ ( korban / aqiqah )7.) _____________________________________ ( korban / aqiqah )

( sila tandakan bahagian yang dikendaki dalam ruang korban atau aqiqah )


Bersama ini disertakan wang tunai / cek perpalang atas nama Surau Al-Muttaqin sebanyak RM …………… bagi maksud tersebut dan saya menginfaqkan lebihan perbelanjaan tersebut untuk pengurusan surau.

Sekian terima kasih.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> LAFAZ WAKALAH <<<<<<<<<<<<<<

Lafaz Ijab

Adalah saya ………………………………………………………… mewakilkan kepada Pengerusi Urusetia Program Ibadah Korban & Aqiqah Surau Al-Muttaqin membeli, menyembelih dan mengagihkan bahagian korban / aqiqah saya dan penama-penama seperti diatas.……………………………………….. Tarikh : …………………………………
( )
Nama & tandatangan
Lafaz Qabul

Saya bagi pihak Urusetia Program Ibadah Korban & Aqiqah Surau Al-Muttaqin menerima wakalah tuan / puan untuk mengurus pembelian , penyembelihan dan mengagihkan bahagian tersebut. Semoga ibadah korban / aqiqah tuan / puan ini akan diterima dan diberikan ganjaran pahala dari Allah swt. Amin


……………………………………… Tarikh : …………………………………
Urusetia,
Program Ibadah Korban & Aqiqah 2008
Surau Al-Muttaqin, Taman Equine.

Tiada ulasan: